Безглутенова пица с Philadelphia и тиквички

За блата:
1 средно голяма глава карфиол
2 с.л. брашно от лимец
2 с.л. настърган пармезан
2 яйца
сол
черен пипер

За плънката:
175 г Philadelphia Original
1-2 тиквички, нарязани на кръгчета
червени чушки и лук
риган

Начин на приготвяне:
За блата:

Настържете с ренде на ситно една глава карфиол. Добавете яйцата, брашното и пармезана и овкусете със сол и черен пипер. Ако сместа ви се струва все още доста влажна, добавете още малко брашно или пармезан. Сместа трябва да стане почти суха, но не прекалено, за да може да се разстели гладко и плътно с помощта на лъжица. Разстелете сместа върху хартия за печене и печете до златисто (около 30 минути на 220°C). Накрая включете грила на фурната за 3-4 минути, за да добие “тестото” по-бързо леко златист загар.

За плънката:
Когато блатът е готов, извадате го от фурната и намажете с Philadelphia Original. Поръсете с тиквичките, лука, чушките и ригана. Подправете на вкус. Печете около 25 минути на 150°C, докато тиквичките станат хрупкави.