Картофен огретен с Philadelphia с билки

Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 1 час и 30 минути
Порции: 4-6

Продукти:
1.5 кг картофи
200 г бекон
1 глава нарязан на кубчета лук
1 опаковка Philadelphia с билки XL
50 г грюер
50 г гауда
50 г пармезан
350 мл пълномаслена сметана
2 с.л. масло
1 с.л. листа мащерка
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на дребно, слагаме в сух тиган и готвим 4-5 минути, докато стане златист.
Прибавяме лука, посоляваме и готвим още 5-6 минути. Изваждаме в купа и оставяме настрана.
Настъргваме сирената на дребно ренде и слагаме в купа.
Обелваме картофите и нарязваме на тънки колелца с ренде мандолина.
Загряваме фурната до 200°C.
Слагаме в голяма купа сметаната и Philadelphia Herbs и разбъркваме. Добавяме сирената, лука и бекона и смесваме.

Слагаме нарязаните картофи и разбъркваме добре, за да се покрие със сместа всяко парче.
Намазваме с масло съд за печене с диаметър приблизително 26 см.

Подреждаме вертикално в съда за печене, изливаме останалата смес със сирена, поръсваме с мащерка и покриваме с фолио. Печем 1 час, махаме фолиото и запичаме до златисто за още 25-30 минути.
Поръсваме с прясна мащерка и сервираме.