Коледен венец с наденица, тиква и Philadelphia Herbs

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 35 минути
Порции: 12-14

Продукти:
900 г сурова тиква
1 с.л. зехтин
1 ч.л. смлян кориандър
1 ч.л. чили на люспи
½ ч.л. канела
сол и черен пипер на вкус
100 г кестени от консерва
40 г сушени боровинки
60 г настъргано сирене чедър
4 парчета сурова наденица
пакет бутер тесто
1 опаковка Philadelphia с билки XL
1 с.л. горчица
1 с.л. семена сусам
1 с.л. семена мак
1 яйце за намазване

Начин на приготвяне:
Слагаме необелената, разрязана на 2 или 4 тиква в тава и намазваме със зехтина. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и печем в загрята до 200°C фурна 40-45 минути, докато омекне.
Изваждаме, охлаждаме за кратко и с лъжица изгребваме вътрешността. Слагаме в купа, намачкваме и добавяме подправките, нарязаните кестени, боровинките и настърганото сирене. Посоляваме и подправяме с черен пипер, ако има нужда и разбъркваме.

Разточваме леко тестото и разрязваме всеки лист тесто на две по дължина, така че да получим 4 дълги листа тесто.
В две от корите тесто слагаме Philadelphia с билки XL, поставяме изваденото от червото месо и намазваме с горчица. Намазваме ръбчетата с разбито яйце, сгъваме на две и запечатваме с вилица.
В средата на един лист от тестото слагаме от Philadelphia с билки XL, разпределяме овкусената тиква, намазваме с яйце, прегъваме тестото на две и запечатваме с вилица.

Едното руло с наденица нарязваме на 8 части, а другото и тиквеното руло нарязваме на 16 парчета.
В средата на широка тава за печене покрита с хартия слагаме купа и около нея подреждаме рулата с наденица, като редуваме тънки и дебели парчета. Махаме купата и във вътрешната страна подреждаме нарязаното руло с тиква.
Намазваме с разбито яйце и поръсваме със сусам и мак.

От последния лист тесто и останалата тиква правим руло, което изпичаме отделно, или замразяваме и запазваме за друго готвене.
Печем коледния венец 30-35 минути в загрята до 200°C фурна, докато тестото стане златисто и хрупкаво.
Поднасяме топло, със салвия и още Philadelphia с билки XL.