“Lazagna soup” с пиле и прошуто

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 40 минути
Порции: 6-8

Необходими продукти:
2 с.л. масло
2 с.л. брашно
1 глава ситно нарязан лук
200 г гъби, нарязани на филийки
2 скилидки, нарязан на филийки чесън
2 с.л. листа прясна мащерка
1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
2 с.л. сушен риган
½ ч.л. чили на люспи
1.2 л пилешки бульон
350 г пилешки гърди
150 г кори за лазаня начупени на парчета
150 г бейби спанак
1 опаковка Philadelphia Original 175 г
140 г настъргано сирене Проволоне
50 г настърган пармезан
70 г прошуто
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В тенджера разтопяваме маслото, добавяме брашното и готвим 2-3 минути при непрекъснато бъркане. Прибавяме лука, гъбите, чесъна и билките. Разбъркваме и готвим 4-5 минути, наливаме бульона и слагаме пилето. Прибавяме чилито и подправете със сол и черен пипер. Покриваме с капак, кипваме и готвим 25 минути. Изваждаме пилето, оставяме да се охлади леко и накъсваме месото.
Към бульона добавяме пастата и готвим 8 минути. Слагаме Philadelphia Original и спанака, разбъркваме добре и връщаме месото. Прибавяме сирената и разбъркваме, докато се разтопят.
Сваляме съда от котлона и оставяме настрана.
Слагаме накъсаното на парчета прошуто в тава, покрита с хартия и печем 8-10 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна, или докато стане хрупкаво.
Разпределяме супата в чинии за сервиране и всяка порция гарнираме с хрупкавото прошуто и пресни билки.