Лазaня с гъби и Philadelphia

Необходими продукти:
500 г кори за лазаня (без варене)
1 кг пресни гъби
370 г Philadelphia Original
150 г сирене пекорино
150 г кашкавал
60 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

За бешамела:
1 л прясно мляко
70 г краве масло
70 г брашно
2 с.л. горчица
сол на вкус

Начин на приготвяне:
Запържваме брашното за бешамела до златисто в загрятото масло. Постепенно, при постоянно разбъркване, наливаме млякото. Бъркаме соса, докато се сгъсти. Овкусяваме със сол и горчица и оставяме настрана.

Почистваме и нарязваме гъбите. Наситняваме лука и чесъна и ги запържваме за кратко в сгорещен зехтин. Добавят се гъбите и се запържват. Овкусяваме се със сол и черен пипер.

Настъргваме сиренето пекорино и кашкавала. На дъното на тава за печене наливаме малко от бешамела, отгоре поставяме кори за лазаня, покриваме се със сместа от гъби, поръсваме с настъргано пекорино, разпределяме крем сирене и заливаме с малко бешамел. Следва втори ред кори и отново се слага плънка, сирена, бешамел и така, докато свършат продуктите. Последният ред кори може да се залее с малко бешамел по желание, поръсва се с малко пекорино и кашкавал.

Печем лазанята в загрята на 200°C фурна с вентилатор до готовност – 25 минути.