Лингуини със скариди и Philadelphia Light

Необходими продукти:
300 г лингуини
100 г чоризо, нарязано
600 г сурови почистени скариди
2 с.л. каджунска подправка (микс от подправки, традиционни за Луизиана)
сол и черен пипер на вкус
1 зелена чушка, нарязана на ситно
2 скилидки чесън, намачкан
280 г Philadelphia Light
200 мл пълномаслено мляко
100 г пармезан
шепа нарязан магданоз

Начин на приготвяне:
1) В голям съд сложете да заври леко подсолена вода и сварете пастата според инструкциите на пакета.

2) В голям тиган на средно силна степен добавете чоризото и черния пипер и гответе за четири минути, като разбърквате често, докато чоризото стане хрупкаво. Извадете го от тигана, но оставете около една с.л. от останалата мазнина в тигана.

3) Подсушете скаридите с кухненска хартия, след което ги поръсете с каджунската подправка, солта и черния пипер, докато се покрият добре.

4) Добавете скаридите в горещия тиган и ги гответе по 1 минута от всяка страна, докато придобият розов цвят и се накъдрят. Добавете чесъна и гответе за 30 секунди. Извадете чесъна и скаридите от тигана и ги оставете настрана, заедно с чоризото и чушките.

5) Намалете степента на котлона и добавете Philadelphia Light, разбъркайте добре, докато се разтопи. Добавете пълномасленото млякото и оставете да къкри, докато сосът леко се сгъсти.

6) Смесете пармезана, чоризото, чушките и скаридите. Подправете с черен пипер.

7) Върнете се към лингуините – изцедете ги от водата, но запазете малко от нея. Добавете пастата към соса и разбъркайте добре, като добавите малко от водата, за да я разредите, ако е необходимо. При сервиране, гарнирайте с пресен магданоз.