Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 4-6
Необходими продукти
1 кг обезкостени пилешки бутчета
3 с.л. зехтин
1 ч.л. чили на прах
2 ч.л. пушен пипер
1 ч.л. лук на прах
½ ч.л. чесън на прах
1 ч.л. кимион
2 големи сладки картофа (700 г)
сол и черен пипер на вкус
За салатата:
70 г накъсан кейл или каволо неро
25 г микс билки – босилек, магданоз, мащерка
2 авокадо
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
За соса:
1 опаковка Philadelphia с билки XL
160 г гъсто кисело мляко
60 мл зехтин
сок и кора от ½ лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 220°C.
Овкусяваме месото с всички подправки, поливаме с 1 с.л. от зехтина и разбъркваме добре. Подреждаме в тава покрита с хартия за печене и печем 15 минути.
Поливаме нарязаните на дебели пръчици картофи с останалите 2 с.л. зехтин, посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме. Разпределяме около пилето и печем още 30 минути.
През това време смесваме кейла и нарязаното на парчета авокадо, посоляваме, добавяме билките и зехтина и разбъркваме.
За соса в купа разбиваме Philadelphia с билки XL и киселото мляко. Добавяме зехтина, лимоновите сок и кора, посоляваме и разбъркваме добре.
В чиния за сервиране слагаме 2-3 парчета пиле, добавяме сладки картофи, салата и няколко лъжици от соса с Philadelphia.