Необходими продукти:
375 г спагети
150 г Philadelphia с билки плюс допълнително за сервиране, по желание
2 големи белтъка леко разбити
20 г пармезан, настърган
1 с.л. зехтин
120 г пушен бекон
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете спагетите във вряща подсолена вода за 10 минути докато станат “al dente”.
Междувременно разбийте крем сиренето с белтъците и пармезана до получаване на хомогенна смес. Овкусете и оставете настрани. Затоплете зехтина в дълбок тиган и запържете бекона, докато придобие златист цвят.
Когато спагетите са готови, извадете ги от водата с щипка за спагети и ги добавете в тигана със запържения бекон. Раздрусайте леко, отстранете от котлона и добавете сместа с Philadelphia. Раздрусайте отново, за да покриете спагетите със соса. Сервирайте веднага, като отгоре може да добавите една лъжица Philadelphia, ако желаете.