Необходими продукти:
2 бр. авокадо, нарязани на кубчета
1 малка чили чушка, нарязана на ситно
1 глава червен лук, нарязан на ситно
200 г чери домати, нарязани на четвъртинки
сок и кора от 2 лайма
170 г Philadelphia Jalapeño
300 г телешки стирлойн стек
8 тако тортили
2 с.л. пресен кориандър, нарязан на ситно
1 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В купа смесете авокадото, чилито, лука, доматите и кората от лайм.
В отделен съд смесете сока от лайм, крем сиренето и ⅔ от кориандъра. Разбъркайте добре, след което ги добавете в купата с авокадото. Смесете и подправете със сол и черен пипер.
В голям тиган загрейте зехтина и добавете телешкото. Веднага намалете до средна температура и печете по 2-3 минути от страна. След като е готово, оставете месото да си почине 10 мин.
След като стековете си починат, нарежете ги на тънки резени.
За да сглобите такосите, напълнете всеки такос със сместа от авокадо и Philadelphia и добавете резенчета телешко. Поръсете с пресен кориендър и хапнете с настроение.