Начос с пиле и боб

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 6

Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
500 г пилешка кайма
1 опаковка Philadelphia Халапеньо
1 сладък картоф, нарязан на кубчета
1 глава лук, нарязан на кубчета
1 ч.л. пушен пипер
1 ч.л. кимион
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лют пипер на люспи
1 ч.л .сол
черен пипер на вкус
1 консерва от 400 г отцеден черен боб
1 опаковка царевичен чипс
200 г настъргана суха моцарела
кориандър, пресен лук, лайм – за сервиране

За соса:
1 опаковка Philadelphia Халапеньо
сока от 2 лайма

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 220°С. Загряваме зехтина в широк тиган на средно силен огън и добавяме каймата, сладкия картоф и лука. Готвим за около 5-6 минути, като разбъркваме често, докато каймата покафенее.

Прибавяме подправките, чесъна и солта, разбъркваме и покриваме с капак. Намаляме котлона и готвим около 10 мин., докато картофите омекнат.

Прехвърляме сместа в купа, смесваме с боба и разбъркваме. С лъжичка слагаме Philadelphia Халапеньо и поръсваме с половината моцарела. Отгоре слагаме отново чипс, сместа с кайма и останалата моцарела. Печем 15 мин., а през това време приготвяме топингите.

В купа слагаме Philadelphia Халапеньо, добавяме сока от лайм и разбъркваме. Нарязваме халапеньо чушките на колелца, лайма на резенчета и отделяме листа кориандър.

Изваждаме чипса от фурната и гарнираме с червен лук, Philadelphia сос, лайм, халапеньо и кориандър.