Време за подготовка: 30 минути
Време за готвене: 1 час
Порции: 6-8
Необходими продукти:
120 мл пълномаслено прясно мляко
1 с.л. лимонов сок
75 г майонеза
3 яйца
350 г брашно
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
50 г разтопено масло
2 ч.л. бял сусам
2 ч.л. маково семе
1 ч.л. чесън на гранули
1 ч.л. сушен риган
За пълнежа с Philadelphia Билки:
240 г Philadelphia Билки
30 г настъргано сирене чедър
За сервиране:
Пушена сьомга
Резени лимон
Корнишони
Каперси
Червен лук
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C. Към прясното мляко добавяме лимоновия сок, разбъркваме и оставяме за 10 минути.
В купа слагаме млякото, майонезата и яйцата и разбиваме добре.
В друга купа слагаме брашното, содата, бакпулвера и 1 ч.л. сол и разбъркваме.
Добавяме яйчената смес и маслото и смесваме добре.
Прехвърляме на плота, омесваме до получаването на гладко тесто и оставяме настрана. Разделяме тестото на 9 равни части и разточваме на правоъгълници с размер 10х20 см.
Намазваме половината от всяка кора с Philadelphia Билки, поръсваме настъргания чедър и прегъваме на две.
Намасляваме съд за печене с размери приблизително 20х10х8 см и покриваме с хартия за печене, като оставим да стърчи около 2 см по дългите страни.
Подреждаме корите тесто с отвора нагоре, като оставим малко място между тях. В купичка смесваме сусама, маковите семена, чесъна на гранули и 1 ч.л. сол. Намазваме хляба с малко мляко и поръсваме със семената.
Печем хляба 1 час и проверяваме готовността с дървено шишче.
Охлаждаме за 10 мин. във формата, а след това прехвърляме върху решетка и охлаждаме напълно.
Сервираме с пушена сьомга, корнишони и червен лук. Поръваме с каперси и ситно нарязан копър и сервираме.