Необходими продукти:
За тестото:
130 мл зехтин
160 г брашно
½ ч.л. сол
3-4 с.л. студена вода
щипка салвия
За пълнежа:
1 малка глава лук
70 г бекон (по желание)
2 яйца
220 мл заквасена сметана
250 г Philadelphia Cottage
200-250 г чери домати
пресен босилек
розмарин
Начин на приготвяне:
Смесваме в купа всички съставки за тестото. Разбъркваме ги, докато не получим ронливо тесто. Прехвърляме тестото във форма за пай с диаметър 20-22 см. Разпределяме го във формата и оформяме тънка кора, като притискаме добре по дъното и стените на формата. Препоръчително е преди това да охладим формата в хладилника.
За плънката:
Наситняваме лука и бекона. Загряване голям тиган и запържваме лука, докато стане прозрачен. Добавяме бекона и запържваме и него. Трябва да получи златиста коричка.
Загряваме фурната на 180°C.
Разбъркваме сметаната и котидж сиренето до гладкост. Добавяме яйцата и подправките. Разбъркваме леко до получаване на гладка смес.
Изсипваме пълнежа върху тестото и нареждаме чери доматите. Печем 20-30 мин. Кишът трябва да стане златист отгоре. Оставяме да се охлади около 15 мин., преди да сервираме.