Необходими продукти:
320 г риба тон от консерва, отцедена
100 г картофено пюре
1 стрък пресен лук, накълцан на ситно
5 с.л. Philadelphia Jalapeño
1 яйце, разбито
2 с.л. магданоз, накълцан на ситно
3 с.л. олио
2 стръка целина, настъргани
кората и сока на ½ лимон
2 с.л. горчица
2 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
В купа смесваме 3 с.л. Philadelphia Jalapeño, целината, половината от магданоза и кората и сока на ½ лимон. По желание добавяме горчица, както и сол и черен пипер на вкус. Оставяме настрана, докато подготвим рибата.
Взимаме друг съд и в него изсипваме рибата и картофеното пюре. Добавяме 2 с.л. Philadelphia Jalapeño, лука и останалия магданоз. Разбъркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер. Готовата смес разделяме на 8 равни части и оформяме на кюфтенца с дебелина около 1.5 см.
В голям тиган загряваме 3 с.л. олио. Всяко от кюфтенцата поръсваме от двете страни с брашно. Пържим на средно висока температура по 3-4 минути от всяка страна, докато станат златисти.
Сервираме с гарнитурата от целина и Philadelphia Jalapeño. За наистина свеж завършек добавяме листа зелена салата и няколко резенчета лимон.