Крем супа от тиква и моркови

Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
1 глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън, наситнени
1 ч.ч. тиква, нарязана на малки парчета
1 корен от магданоз, нарязан на ситно
3 моркова, нарязани на ситно
2 ½ ч.ч. зеленчуков бульон
1 ч.л. провансалски билки (или друг микс от подправки по избор)
½ ч.ч. сметана
сол, черен пипер и чили на вкус
2 с.л. Philadelphia Light за поднасяне
Свежи листенца босилек и тиквено семе за поднасяне

Начин на приготвяне:
Загряваме зехтина в тенджера на средно висока температура. Добавяме лука и чесъна и ги запържваме за 2-3 минути. Добавяме тиквата, корена от магданоз и морковите и готвим още около 5 минути, като междувременно разбъркваме.

Добавяме зеленчуковия бульон и провансалските билки и разбъркваме. Намаляваме температурата на котлона, слагаме капака на тенджерата и оставяме да къкри около 25 минути.

Сваляме от котлона и разбиваме с пасатор, докато се получи гладка смес. Добавяме сметаната и разбиваме отново, след което подправяме със сол, черен пипер и чили на вкус.

Готовата крем супа поднасяме с малко Philadelphia Light, листенца от босилек и тиквено семе. Приятен апетит!

Leave a Reply

Your email address will not be published.