Печен дип с Philadelphia

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6-8

Продукти:
200 г спанак
2 с.л. зехтин
1 опаковка крем сирене Philadelphia Original XL
2 скилидки пасиран чесън
150 г ситно нарязани зелени, леко люти чушки
150 г настъргана твърда моцарела
½ ч.л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В тиган загряваме 1 с.л. от зехтина, слагаме спанака и готвим 2-3 минути, докато омекне. Изваждаме, охлаждаме и отцеждаме добре. Нарязваме на ситно и оставяме настрана.
В купа слагаме крем сиренето и чесъна и разбъркваме. Прибавяме чушките, моцарелата и спанака. Посоляваме, подправяме с черен пипер и индийско орехче и смесваме.
Изсипваме сместа в намаслен съд и печем 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Поръсваме с чили на люспи и поднасяме топъл, с препечен хляб.