Необходими продукти:
8-9 дребни чушки
1 опаковка Philadelphia с билки
40 г настърган пармезан
2 с.л. ситно нарязани каперси
2 с.л. ситно нарязани маслини
3 скилидки чесън
3-4 с.л. зехтин
5-6 клонки ситно нарязан магданоз
40 г галета панко
1 яйце
1 топка моцарела
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Правим разрез по дължината във всяка чушка, срязваме и напречно близо до дръжката и внимателно изваждаме семената.
В купа слагаме Philadelphia, добавяме пасирания чесън, пармезан, каперсите и маслините. Прибавяме магданоза, галетата и яйцето, и разбъркваме до пълното смесване на продуктите.
Прехвърляме сместа в пош с кръгъл накрайник и напълваме чушките.
Подреждаме ги в тава покрита с хартия за печене, поливаме с половината зехтин и печем 15 минути в предварително загрята до 200°C фурна, на функция грил.
Изваждаме чушките от фурната и върху всяка слагаме филийка моцарела. Поливаме с останалия зехтин, поръсваме с прясно смлян черен пипер и връщаме във фурната за още 7-8 минути докато моцарелата се разтопи.
Сервираме чушките топли, като всяка порция поръсваме със ситно нарязан магданоз.