Необходими продукти:
4 големи картофа (200-300 г всеки), почистени и оставени влажни
2 с.л. сол
175 г Philadelphia Original
50 г чедър, настърган
Подправки по избор
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 230°C. Покриваме плоска тава с хартия за печене. С вилица правим дупки по кората на картофите, след което натъркваме всеки от тях с ½ с.л. сол.
Печем за около 1 час, докато омекнат, след което ги оставяме настрана, за да се охладят. Когато изчистим излишната сол ги нарязваме по дължина. Когато вече сме разрязали картофа, с лъжица издълбаваме от вътрешността и добавяме във всеки няколко лъжици Philadelphia Original и поръсваме настърган чедър и подправки по избор. Връщаме във фурната за няколко минути, колкото да се запече малко сиренето.