Необходими продукти за крем супата:
900 г тиква
1 морков
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 стрък розмарин
3 стръка мащерка
2 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
3 джинджифила, на прах
портокалова кора, от 1 портокал
1 литър вода, вряща
125 г Philadelphia Original
Необходими продукти за крутоните:
4 филии хляб
100 г масло
1/2 скилидка чесън
сол
черен пипер
3-4 клончета мащерка
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°C, настроена на вентилатор.
Почистваме тиквата, нарязваме я на парчета и изваждаме семената.
Застеляме тава за печене с пергаментова хартия и разпределяме парчетата тиква върху нея.
Нарязваме морковите, лука и чесъна на филийки и ги добавяме в тавата.
Добавяме розмарина, мащерката, зехтина, солта и черния пипер.
Покриваме тавата с алуминиево фолио, прехвърляме я във фурната и печем зеленчуците в продължение на 1 ½ час, докато омекнат.
Поставяме тенджера на силен огън и я оставяме да се загрее добре.
Изваждаме зеленчуците от фурната, прехвърляме ги в тенджерата и разбъркваме добре с дървена лъжица.
Добавяме джинджифила и портокаловата кора и разбъркваме.
Намаляваме температурата, добавяме водата и оставяме супата да къкри още няколко минути.
Отстраняваме тенджерата от котлона и разбиваме супата с пасатор, докато стане напълно гладка.
Добавяме Philadelphia Original и продължаваме да разбиваме, докато супата стане гладка и кремообразна.
За да направим крутоните ги поставяме в тиган на силен огън.
Нарязваме хляба на малки квадратни парчета.
В тигана добавяме маслото, чесъна и хляба и ги запържваме добре за 3-4 минути.
Добавяме сол, черен пипер и мащерка и продължаваме да сотираме.
Готовата крем супа поднасяме с малко Philadelphia Разпределяме Original, крутони, тиквени семки и по желание черен пипер.