Необходими продукти:
За тиквичките:
1 кг тиквички
3 яйца
8 с.л. брашно
1 голяма скилидка чесън
1⁄2 връзка копър
сол на вкус
За соса:
3 с.л. майонеза
4 с.л. Philadelphia Original
сокът от 1⁄2 лайм или лимон
копър
малко наситнен пресен лук
Начин на приготвяне:
Измиваме, подушаваме и настъргваме тиквичките на едро ренде. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят в гевгир за около час. След като се отцедят добре, ги прехвърляме в отделна купа.
В друг съд хубаво разбъркваме яйцата, брашното, чесъна, ситно нарязаният копър и сол на вкус. Готовата смес я прибавяме към вече отцедените тиквички.
В дълбок тиган загряваме мазнина и междувременно оформяме кюфтенцата от тиквички. При готовност, ги вадим в чиния върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
За соса:
Смесваме всички съставки – майонезата, крем сиренето, сока от лайм/лимон, копъра и пресния лук. Разбъркваме до получаването на гладка смес и оставяме в хладилника за 30 минути.
Сервираме кюфтенцата топли и Philadelphia сос.