Необходими продукти:
За тостовете:
6 големи яйца
½ ч.ч. млечна сметана 18%
1 ч.ч. прясно мляко
2 с.л. екстракт от ванилия
½ ч.л. смляна канела
щипка индийско орехче
щипка сол
За пълнежа:
1⁄4 ч.ч. рикота
1⁄4 ч.ч. котидж Philadelphia
½ ч.ч. Philadelphia Original
1 ч.л. екстракт от ванилия
2 ч.л. захар
1½ ч.ч. пресни малини
6 филийки хляб (по желание)
Начин на приготвяне:
Пълнежа:
В купа смесваме рикотата, котиджа, крема сиренето, ванилията, захарта и малините – сместа не трябва да е на големи бучки.
Тостове:
Разбиваме яйцата, сметаната, млякото, ванилията, канелата, индийското орехче и солта в купа със средна големина.
В тиган с незалепващо покритие добавяме мазнина по избор. Внимателно потапяме всяка филийка хляб в яйчената смес, докато хубаво се напои. След това поставяме хляба върху тигана и готвим на среден силен огън за 3 до 4 минути от всяка страна, докато придобият златистокафяв цвят.
Сервиране: Поставяме 1-2 с.л. от котидж сместа в центъра на всяка филия и разпределяме внимателно. Покриваме всяка готова филийка с друга, за да направим „сандвич“. Обръщаме „сандвича“ и запържваме и другата страна за още една минута.