Необходими продукти:
6 средни картофа
1 глава лук
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
1 яйце
2 с.л. брашно
зехтин за намазване
За соса от Philadelphia:
3 с.л. майонеза
4 с.л. Philadelphia Original
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
пушен червен пипер
Начин на приготвяне:
Първо измиваме, обелваме и настъргваме картофите. Наситняваме лука. Разбиваме яйцето. В голяма купа смесваме картофите и лука, добавяме солта, черния пипер, яйцето и брашното. Смесваме добре всички съставки. Отцеждаме излишната течност, ако има такава.
Загряваме добре гофретника. Намазваме със зехтин и слагаме ¼ от сместа. Печем 5-8 мин. – гофретите трябва да имат златист цвят и хрупкава коричка. Сместа ще стигне за около 4 гофрети, в зависимост от големината на гофретника.
За соса от Philadelphia Original:
Смесваме всички съставки – майонезата, крем сиренето и лимоновия сок. Разбъркваме до получаването на гладка смес и оставяме в хладилника за 30 мин. Преди сервиране добавяме щипка пушен червен пипер.