Киш с Philadelphia Original, спанак и чери домати

Необходими продукти

За тестото:
200 г брашно
100 г студено масло (нарязано на кубчета)
1 яйце
2-3 с.л. студена вода
1 ч.л. сол

За плънката:
200 г Philadelphia Original
3 яйца
200 мл течна готварска сметана
150 г пресен спанак (или около 100 г замразен)
200 г чери домати
1 малка глава лук
100 г настъргано сирене (моцарела, чедър или кашкавал по избор)
сол и черен пипер на вкус
1 с.л. зехтин или масло за задушаване

Начин на приготвяне: 
За тестото смесваме брашното и солта в купа. Добавяме студеното масло и стриваме с пръсти до трохи. Прибавяме яйцето и студената вода, замесваме.
Увиваме в стреч фолио и оставяме в хладилника за 30 минути. След това разточваме тестото върху набрашнена повърхност и го прехвърляме в намаслена форма с диаметър около 24 см. Надупчваме дъното с вилица. Печем 10-12 минути на 180°C. Изваждаме и оставяме да се охлади леко.

В тиган загряваме малко зехтин и задушаваме ситно нарязания лук.
Добавяме измития и нарязан спанак, готвим 3-4 минути. Посоляваме леко. В купа разбиваме яйцата със сметаната и Philadelphia Original до гладка смес. Добавяме настърганото сирене, сол и черен пипер на вкус. Смесваме със задушения спанак и лук.

Изсипваме плънката в предварително изпечената основа. Отгоре подреждаме цели чери домати. Печем на 180°C за около 30-40 минути, или докато кишът стане златист и плънката се стегне. Оставяме да се охлади 10 минути преди рязане.

Може да го сервирате както топъл, така и студен. За още повече вкус поднесете с лека салата или чаша бяло вино за брънч.