Кроасан с поширани яйца, Philadelphia и прошуто

Необходими продукти:
2 пресни кроасана
2 яйца (за поширане)
100 г Philadelphia Original
4 резена прошуто (кото или крудо – по желание)
шепа рукола или спанак
2-3 репички, нарязани на тънки филийки
сол и черен пипер на вкус
Прясна мащерка (по желание)
Зехтин или масло за намазване
1-2 с.л. оцет (за поширане)

Начин на приготвяне:

В тенджера с вода на средно висока температура добавяме малко оцет (1-2 супени лъжици). Щом водата започне да кипи леко, разбъркваме, за да създадем вихър в центъра, и внимателно чукваме яйцето в него. Варим яйцето 3-4 минути, докато белтъкът се стегне, но жълтъкът остане мек. Повтаряме с второто яйце.

Изваждамее яйцата с решетъчна лъжица и ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят.

Разрязваме кроасаните на половина и намазваме вътрешните им страни с малко масло или зехтин. Може да ги запечем за кратко във фурната или на тостер, за да станат хрупкави. Намазваме вътрешността на кроасаните Philadelphia. Подредеждаме няколко резена репички и малко рукола или спанак върху Philadelphia-та. Добавяме по два резена прошуто във всяка половина. Поставяме по едно поширано яйце върху всяка половина на кроасана. Подправяме със сол, черен пипер и прясна мащерка по желание.

    Поднасяме с допълнителна зеленина или сос по избор.