Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6
Продукти за тестото
250 г брашно
4 яйца
20 мл олио
500 мл прясно мляко
25 г захар
2 с.л. масло за пържене
За пълнежа
3 опаковки крем сирене Philadelphia Original 175 г
3 с.л. стафиди, накиснати в топла вода
kора от ½ портокал
кора от ½ лайм
1 ч.л .ванилова паста
За соса
70 г масло
250 мл портокалов сок
кора от ½ портокал
кора от 1 лайм
4 с.л кафява захар
80 г боровинки
60 г масло за пържене на палачинките
Начин на приготвяне:
В купа слагаме крем сиренето и разбъркваме. Добавяме останалите продукти, смесваме добре и прибираме в хладилник.
За палачинките разбиваме добре всички продукти до еднородна смес и прецеждаме през фина цедка.
Пържим палачинките с малко масло до златисто.
За соса в тиган разтопяваме маслото и добавяме кората от портокал, лайм и захарта.
Готвим 2-3 минути и наливаме портокаловия сок.
Кипваме сместа и оставяме да къкри за 7-8 минути, докато леко се сгъсти и стане с консистенция на сироп. Сваляме от котлона и добавяме боровинките.
Завиваме палачинките като в единия край на всяка слагаме по 2 пълни с.л. от пълнежа, загъваме страните навътре, а след това завиваме на стегнато руло.
В широк тиган разтопяваме половината от маслото за запържване на палачинките и на части пържим за 1-2 минути на страна, като сложим първо със сгъвката надолу, за да не се отворят.
В чиния за сервиране слагаме от соса с боровинки, добавяме по 2 палачинки за порция и сервираме.