Необходими продукти:
За палачинките:
2 ч.ч. брашно за кекс
4 яйца
2 ч.ч. мляко
1 ч.ч газирана вода
1 с.л. кафява захар
1 ч.л. екстракт от бадем
4 с.л. зехтин
червена боя – гел или прах
1 ч.л. какао (с връх)
За крема:
600 г Philadelphia Light
100 г меко масло или гхи
350 г пудра кафява захар
1 с.л. лимонов сок
плодове и ядки пекан за украса
Начин на приготвяне:
В голяма купа се смесват всички съставки за палачинките. Разбъркват се добре с миксер и сместа се оставя настрана за 30 минути.
Загрява се малък тиган или тиган за мини палачинки. Палачинките се изпържват и се оставят да се охладят напълно, преди да бъдат залети с крем.
В купа се смесват до гладкост половината от количеството Philadelphia Light (на стайна температура) и маслото. Добавят се и пудрата захар, останалото количество Philadelphia Light и лимоновият сок.
Палачинките се редят една върху друга с тънък слой крем между тях. Преди сервиране порцията се залива с дебел слой Philadelphia крем и се декорира с плодове и ядки пекан.