Необходими продукти:
250 г брашно
1 супена лъжица бакпулвер
50 г масло, студено и нарязано на кубчета
2 супени лъжици захар
щипка сол
150 мл прясно мляко
1 яйце за намазване (по желание)
150 г Philadelphia Original
100 г сладко от ягоди
Пресни ягоди за декорация (по желание)
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното и бакпулвера в голяма купа. Добавяме студеното масло и втриваме с пръсти, докато сместа стане на трохи. Добавяме захарта и щипка сол и разбъркваме. Постепенно добавяме млякото и замесваме меко тесто. Ако тестото е твърде лепкаво, добавяме още малко брашно. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на дебелина около 2 см. Изрязваме кръгове с чаша или резачка (около 5 см в диаметър).
Поставяме оформените сконс върху тава, покрита с хартия за печене. По желание, намазваме ги с разбито яйце за златист блясък.
Печем в предварително загрята фурна на 220°C за около 12-15 минути, докато станат златисти.
Разрязваме топлите сконс на половинки. Намазваме с Philadelphia Original и добавяме лъжица ягодово сладко.
Гарнираме с пресни ягоди за свежест.