Сирники с Philadelphia Cottage

Необходими продукти:
450 г Philadelphia Cottage
155 г брашно, пресято
1⁄2 ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
2 яйца
4 с.л. захар
1⁄2 ч.л. екстракт от ванилия
1⁄2 ч.ч. брашно, за поръсване
масло за пържене

Начин на приготвяне:
Отцеждаме Philadelphia Cottage в цедка или гевгир и оставяме настрана.

В купа смесваме пресятото брашно, бакпулвера и солта.

В кухненски робот смесваме Philadelphia Cottage, яйцата, захарта и екстракта от ванилия и смесваме, докато продуктите придобият почти гладка текстура. С помощта на шпатула разбъркваме сместа от брашно и бакпулвер, докато се смесят добре. Тестото трябва да е лепкаво и в никакъв случай течно. Ако е твърде течно, трябва да добавим още малко брашно.

Загряваме малко масло в тиган. В плитка чиния или купа поръсваме от брашното ─ 1⁄2 ч.ч. С помощта на средна лъжичка загребваме топка от тестото и я овалваме в брашното. Повтаряме това упражнение и с останалото тесто. Трябва да получим около 8-10 сирники.

С набрашнени ръце отстранете излишното брашно от сирниките. Оформяме ги добре, преди да започнем да ги пържим.

Запържваме и двете страни на слаб до среден огън до златистокафяво. Готовите сирники поставяме върху хартия. Да ви е сладко!