Необходми продукти:
1 лист замразено, разточено бутер тесто
1 яйце
¼ ч.ч. готварска сметана
1 ч.ч. Philadelphia Original
½ ч.ч. пудра захар.
Начин на приготвяне:
Намазняваме 8 метални формички за каноли. Нарязваме бутер тестото на тънки лентчки и го увиваме около формичките, като започваме от единия край, застъпваме слоевете и оформяме спирала.
Предвартелно загряваме фурната на 200 градуса.
Точно преди печене смесваме яйцето с 1 ч.л. вода и намазваме пуричките с получената смес. Поръсваме с около 3 с.л. захар за декорация. Печем до златисто-кафяво и след това ги нареждаме една до друга върху хартия за печене. Печем в загрятата фурна за двайсетина минути.
Докато се охлаждат пуричките, приготвяме пълнежа.
Изсипваме готварската сметана в купа и я разбиваме с миксер на средна или висока скорост, докато не се образуват твърди връхчета. След това добавяме Philadelphia-та и пудрата захар. Внимателно ги комбинираме със сметаната. Накрая изсипваме сместа в торбичка за глазура с широк накрайник и съхраняваме в хладлник.
Преди сервиране напълваме пуричките с пълнежа и се наслаждаваме.