Необходими продукти:
За блатовете:
200 мл рапично масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
1 ч.л. джинджифил
1 и 1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. ванилов екстракт
480 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол
За глазурата:
285 г масло, стайна температура
225 г Philadelphia Original
½ ч.л. сол
1½ ч.л. ванилов екстракт
680 г пудра захар
За декорация:
Плодове и бовови иглички
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме 4 форми с диаметър 21 см. След това смесваме Philadelphia с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.
В отделна купа смесваме сухите съставки – брашното, джинджифила, канелата, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес.
Разделяме сместа на 4 части и я изсипваме във формите. Печем за 30 минути, после оставяме настрана да се охлади.
В голяма купа разбиваме маслото за 2-3 минути, после добавяме Philadelphia Original, разбъркваме до хомогенна смес и добавяме солта, ванилията и пудра захарта. Доразбъркваме на намален миксер, докато всички съставки се комбинират добре. Ако има нужда, добавяме 1 с.л. вода или прясно мляко, за да получим правилната консистенция. Прибираме в хладилник, докато глазурата се сгъсти.
Намазваме обилно с глазурата между блатовете, по стените и върха на тортата и за финал украсяваме за още по-голяма пищност.