Бяла торта

Необходими продукти:

За блатовете:

200 мл рапично масло

225 г Philadelphia Original

240 мл бътърмилк

400 г захар

1 ч.л. джинджифил

1 и 1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. ванилов екстракт

480 г брашно за кекс

6 г бакпулвер

3 яйца

4 г сол

За глазурата:

285 г масло, стайна температура

225 г Philadelphia Original

½ ч.л. сол

1½ ч.л. ванилов екстракт

680 г пудра захар

За декорация:

Плодове и бовови иглички

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме 4 форми с диаметър 21 см. След това смесваме Philadelphia с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.

В отделна купа смесваме сухите съставки – брашното, джинджифила, канелата, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес.

Разделяме сместа на 4 части и я изсипваме във формите. Печем за 30 минути, после оставяме настрана да се охлади.

В голяма купа разбиваме маслото за 2-3 минути, после добавяме Philadelphia Original, разбъркваме до хомогенна смес и добавяме солта, ванилията и пудра захарта. Доразбъркваме на намален миксер, докато всички съставки се комбинират добре. Ако има нужда, добавяме 1 с.л. вода или прясно мляко, за да получим правилната консистенция. Прибираме  в хладилник, докато глазурата се сгъсти.

Намазваме обилно с глазурата между блатовете, по стените и върха на тортата и за финал украсяваме за още по-голяма пищност.