За основата:
1 ч.ч. смлени бисквитки
2 с.л. масло
½ ч.ч. кафява захар
За крема:
1 опаковка Philadelphia Original XL
⅓ ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 ч.ч. бита сметана
½ сладко от боровинки
1 ч.л. желатин
3 с.л. вода
За декорацията:
200 г боровинки
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги смесете с маслото. Изсипете във форма с диаметър 23 см и с леко притискане оформете кора. Оставете в хладилника за 30 минути.
Разбийте крем сиренето със захарта до гладък крем. Прибавете ваниловия екстракт. Разтворете желатина във водата (като сложите купичката със сместа на водна баня и бъркате докато желатина се разтопи напълно и след това леко охладите). Прибавете го към сместа със сирене и разбийте, докато получите кремообразна и пухкава смес. Прибавете разбитата и охладена сметана и разбъркайте внимателно.
Изсипете върху подготвената основа и оставете в хладилник за 3 часа или повече. Малко преди да сервирате, отгоре гарнирайте със сладкото от боровинки и пресните боровинки. Върнете за малко в хладилника.