Необходими продукти:
180 г шоколад за готвене
6 с.л. масло
1 ч.ч. захар
4 яйца
1 ч.ч. брашно
½ ч.л. сода за хляб
⅔ ч.ч. вода
¾ ч.ч. пудра захар
125 г Philadelphia Original
3 ч.ч. бита сметана
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до 180°C. Подготвяме плитка тавичка с размери 25×40 см, напръскваме я със спрей за готвене и застиламе с хартия за печене.
Поставяме в подходяща купа за микровълнова 90 г от шоколада заедно с маслото. Слагаме в микровълновата на висока температура за 1-2 минути, докато се разтопи маслото, след това разбъркваме добре. Добавяме захарта и разбъркваме отново.
В голяма купа разбиваме яйцата за около 3 минути, след което добавяме към тях сместа с шоколада. Изсипваме содата и ¼ ч.ч. от брашното и разбиваме отново. Постепенно добавяме останалото брашно заедно с водата, като междувременно разбиваме.
Готовата смес разнасяме равномерно в тавичката и печем в предварително загрятата фурна около 15 минути. Поръсваме я с ¼ ч.ч. от пудрата захар и веднага обръщаме върху чиста кухненска кърпа. Внимателно премахваме хартията за печене. Като започваме от по-тясната страна, завиваме блата и кърпата заедно. Оставяме върху решетка, за да изстине напълно.
В купа разбиваме останалата пудра захар и крема сиренето, докато се получи хомогенна смес. Добавяме 1 ½ ч.ч. от битата сметана и разбъркваме. Внимателно развиваме рулото. Разнасяме равномерно сместа с крема сиренето, за да покрие изцяло горната част на блата, след което завиваме отново.
Останалите 90 г шоколад и 1 ½ ч.ч. бита сметана слагаме в микровълновата на висока температура за около 1 минута, след което ги разбъркваме добре. Оставяме сместа да изстине за 2-3 минути, след което разнасяме върху горната част на рулото. Слагаме в хладилника за около 1 час. Готовото руло може да поднесем със свежи горски плодове.