Брауни чийзкейк

Необходими продукти:
Брауни:

⅔ ч.ч. вода
½ ч.ч какао на прах
114 г черен шоколад
1 ч.ч. масло, нарязано на кубчета
2¼ ч.ч. захар
1½ ч.л. разтворимо кафе (по желание)
1½ ч.л. екстракт от ванилия
2 яйца, леко разбити + 2 жълтъка (за предпочитане на стайна температура)
½ ч.л. сол
1¾ ч.ч. брашно

За крема:
225 г Philadelphia Light, на стайна температура
1 яйце
1 ч.л. екстракт от ванилия
50 г захар

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до 180°C. Намазняваме и леко набрашняваме тавичка.

В малка тенджера слагаме ⅔ чаша вода, докато заври. Добавяме какаото, кафето (по желание) и шоколада. След това сваляме от котлона и бъркаме непрекъснато, докато сместа стане гладка и копринена.

Разтапяме маслото в микровълнова или на котлон. Разбъркваме захарта и ванилията и добавяме шоколадовата смес. След това прибавяме яйцата и жълтъците, като бъркаме, докато се смесят напълно. Добавяме сол и разбъркваме отново, а след това добавяме брашното и смесваме добре.

Разпределяме сместа в тава, като оставяме малко количество от сместа за горния слой. Слагаме двете тави във фурната и печем за 30-35 минути. За да проверим дали са готови, поставяме клечка за зъби в центъра.

За крема:
В купа разбиваме крем сиренето, захарта, яйцето и екстракта от ванилия.

След като сместа е готова, я изсипваме върху браунито.

След като браунито е готово (не изключваме фурната), разпределяме равномерно слоя с крем върху готовото брауни. Отново връщаме във фурната за около 40 минути. След това натрошаваме от браунито, за да станат като трохички.

Когато браунито е готово, изчакваме 20-30 минути, за да се охлади добре, и декорираме (по желание).