Необходими продукти:
За чийзкейка:
250 г овесени бисквити
100 г разтопено масло
3 с.л. желатинова пудра
300 мл сметана
500 г Philadelphia Original
⅓ ч.ч. пудра захар
За заливката с маракуя:
1 с.л. течна глюкоза
1 ч.ч. пулпа от маракуя
1 ч.ч. пудра захар
За желето с манго:
1 обелено манго
2 с.л. желатинова пудра
2 с.л. лимонов сок
¼ ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне:
За желето с манго:
Разбъркваме желатина с 2 с.л. студена вода в малка купичка и оставяме за 5 минути. В кухненски робот смесваме мангото, захарта и лимоновия сок до гладкост. Преместваме в купа. Желатинът слагаме в микровълнова на най-висока степен за 35 секунди и след това към него прибавяме мангото.
За основата:
Намазняваме тава с 20 см диаметър и я покриваме с хартия за печене. В кухненски робот натрошаваме бисквитите до фини трохи. Добавяме маслото и продължаваме да бъркаме, докато всичко се комбинира. Преместваме в тавата и натискаме с капак на тенджера или дъното на чаша, за да получим плътна основа за чийзкейка. Прибираме в хладилника.
За пълнежа:
Разбъркваме желатина с 2 с.л. студена вода. Оставяме настрана за 5 мин, а след това го слагаме в микровълнова, включена на максимална степен за 35 сек. Оставяме настрана, докато се охлади. В кухненски робот разбиваме Philadelphia Original и захарта до гладкост. Без да спираме кухненския робот, постепенно изсипваме сметаната и желатина и разбъркваме, докато сместа се сгъсти. Преместваме половината от пълнежа върху бисквитената основаи разпределяме равномерно.
Равномерно разпределяме манго желето върху чийзкейка и накрая изсипвам и втората половина чийз пълнежа върху желето.
За заливката с маракуя:
В касерола разбъркваме сока от маракуя, захарта и глюкозата на средна степен за 4 минути, докато се образува гъст сироп. Разбъркваме с пулпата от маракуя, кипваме сиропа и разбъркваме за около 3 мин. След това оставяме сместа да изстива.
Заливаме чийзкейка с маракуята и прбираме в хладилника за минимум 4 часа или за през нощта.