Плодов крамбъл

Необходими продукти:
За крамбъла:

100 г мека светлокафява захар
100 г несолено масло, студено и нарязано на кубчета
150 г брашно

За плънката:
75 г пудра захар
750 г боровинки (или друг плод по избор)

За топинга:
1 опаковка Philadelphia Original

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 190°C.

Избираме плод по желание, в нашата рецепта заложихме на боровинки, но ако имате подръка друг плод и се наложи, го белим, почистваме и режем на малки кубчета.

Плодовете и захарта изсипваме в дълбок съд. Оставяме да заврят и готвим няколко минути, докато плодовете омекнат.

Ако не сме сигурни, че са готови, ги опитваме на вкус и при нужда можем да добавим още малко захар. Прехвърляме ги в намазнена тава за печене.

Изсипваме сместа в топлоустойчива стъклена форма за печене.

Маслото и брашното изсипваме в кухненски робот и разбиваме, докато се получат едри парчета. След като маслената ни смес е готова, я прехвърляме в дълбока купа и към нея прибавяме захарта. Разбъркваме добре. С лъжица прибавяме маслената смес върху плодовете. Печем за около 30-35 минути.

Изваждаме от фурната и оставяме да престои за 5 минути. Завършваме с топинг с Philadelphia Original и се наслаждаваме на чудесния вкус!