Крем супа с броколи, чедър и Philadelphia в хлебче

Необходими съставки за 6 порции:
5 ч.ч. броколи
4 ч.ч. пилешки бульон
2 ½ ч.ч. настърган чедър
1 ч.ч. Philadelphia Original
6 кръгли питки хляб с отрязани върхове
6 резена бекон за гарнитура
3 смлени скилидки чесън
1 голяма глава лук за готвене, нарязан
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
2 с.л. сол за готвене
прясно смлян черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
В голяма тенджера изсипваме предварително нарязания лук и го готвим, докато омекне и стане леко прозрачен.

Прибавяме и чесъна, и готвим за около 1 минута. Необходимо е да разбъркваме по-често, за да не загори.

Към лука и чесъна прибавяме пилешкия бульон, а след това Philadelphia-та и броколите. Оставяме сместа да заври, а след това намаляме котлона и оставяме да къкри за около 20 минути, или докато омекнат броколите.

Време е да подготвим купичките от хляб ─ внимателно издълбаваме меката част отвътре, като оставим около 10 см от мекото по стените. Оставяме хлебните купички настрани.

На партиди изсипваме супата в блендер и пюрираме по-голямата ѝ част, докато стане почти гладка. Оставяме някои по-едри части и след това я връщаме в тенджерата.

С помощта на вилица или бъркалка смесваме царевичното нишесте и водата в малка купичка, докато сместа стане гладка. Готовата смес добавяме към супата и разбъркайте добре, за да се смеси.

Оставяме супата отново да заври и царевичното нишесте да се сготви добре. След това добавяме сиренето и подправяме със сол и черен пипер.

Разпределяме супата в хлебните купички и гарнираме с препечения бекон. Сервираме веднага и се наслаждаваме на прекрасния вкус и аромат!