Необходими продукти:
4-6 пилешки бутчета или 4 бр. пилешки гърди, начукани на еднаква дебелина
2 с.л. масло
3 ч.л. смлян чесън
½ ч.л. сушен босилек, сушен риган, сушена мащерка
½ ч.ч. сушени домати
1 ч.ч. пилешки бульон
½ ч.ч. Philadelphia Original
⅔ ч.ч. настърган пармезан + ¼ ч.ч. за гарнитура
пресен босилек за гарнитура
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В голям тиган разтапяме маслото. Добавяме пилешкото месо и готвим за около 5-7 минути от всяка страна. След това го прехвърляме в чиния и го покриваме, за да остане топло, докато приготвим соса.
В тиган добавяме чесън, сухите подправки, сушените домати, бульона, Philadelphia-та и ⅔ ч.ч пармезан и разбъркваме, за да се смесят добре. Оставяме да заври и продължаваме да разбъркваме периодично, докато се сгъсти и придобие кремообразен вид.
Връщаме пилешкото месо в тигана и го заливаме със соса. Отгоре поръсваме с черен пипер, настърган пармезан, пресен босилек и сервираме.