Бисквитена торта

Необходими продукти:
За бисквитения слой:

400 г обикновени бисквити
160 мл мляко
⅔ ч.ч. фъстъчено масло

За плънката:
2½ ч.ч. Philadelphia Original
320 мл студена пълномаслена сметана
3/4 ч.ч. пудра захар
1 ч.л. екстракт от ванилия

За декорация:
Шоколадови стърготини

Начин на приготвяне:
В голяма купа изсипваме Philadelphia Original, пудрата захар и ваниловия екстракт. Разбиваме до гладка смес. Добавяме тежка сметана и разбиваме до средно твърди връхчета. Оставяме настрана.
Потапяме бисквитите в мляко и ги подреждаме в дъното на съд с размер 33х22 см. Намазваме с фъстъченото масло и нареждаме втори ред бисквити. Разпределяме половината от крема върху бисквитения блат. След това нареждаме още един ред бисквити, потопени в мляко и втори ред крем.
Покриваме съда с найлоново фолио и оставяме в хладилник за поне 4 часа или цяла нощ.
Преди сервиране декорираме с шоколадови стърготини.