Френски тарт

Необходими продукти:

4 яйца
50 мл вода
1 с.л. ром
125 г масло
3 с.л. захар
50 мл течна сметана
2 с.л. нишесте
300 г шамфъстък
180 г брашно
400 г Philadelphia Original
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Започваме с тестото, като използваме студено брашно и масло от фризер, за да остане хрупкаво. Важно е да не го месим много.

Добавяме рома, пудрата захар и ледена вода.

След омесването, увиваме със стреч фолио и прибираме тестото в хладилник да се охлади за около 10 минути.

Пристъпваме към подготовката на франжипана – шамфъстък, захар, яйца, брашно, нишесте и Philadelphia.

Слагаме ги в купа и разбъркваме хубаво до хомогенна смес.

След това се връщаме се на тестото – разточваме го до размера на съда за печене, като трябва да стигне плътно до ъглите, и го връщаме в хладилника за още 15 минути.

Следва печене. На дъното слагаме хартия за печене и сурови зърна. Печем на 180°C за 10 мин, като след това махаме хартията и печем отново до златисто.

След като се изпече тестото, добавяме франжипана отгоре и печем отново за още 25-30 минути.

За заливката разбиваме Philadelphia, сметана и захар в купа. Разбъркваме добре и намазваме заливката върху изпечения тарт.

Добавяме ядките и плодовете върху заливката за декорация.