Необходими продукти:
За крема:
480 г Philadelphia Original
220 мл готварска сметана
50 г пудра захар
2 с.л. масло
1 с.л. орехова паста
За тарталетите:
400 г брашно
125 г масло
1 яйце
125 г пудра захар
1 пакетче ванилия
За декорация:
Натрошени фъстъци
Начин на приготвяне:
Загряваме печката на 180°C.
Смесваме брашното и маслото, докато се получат трохи. След това добавяме пудрата захар, ванилията и яйцето. После смесваме всичко до получаване на маслено тесто. От тестото оформяме големи топчета, които слагаме в метални форми за тарталети. Печем за 20-30 минути. Когато се охладят, ги изваждаме от металните форми. И ги нареждаме в поднос.
Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Original, захарта, ореховата паста и маслото като бъркаме през цялото време. Изсипваме сместа в сладкарски пош и запълваме тарталетите.
Украсяваме с натрошено фъстъци.