Количество: 8 порции
Необходими продукти:
Първи слой чийзкейк крем:
½ ч.ч. пълномаслена сметана за разбиване
⅓ ч.ч. и 2 с.л. пудра захар (поотделно)
230 г Philadelphia Light
1 ч.ч. пресни малини (намачкани на пюре около ½ ч.ч.)
½ ч.л. ванилов екстракт
Втори слой чийзкейк крем:
230 г Philadelphia Light
1½ ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. ванилов екстракт
½ ч.ч. пудра захар
За основата:
16 с.л. овесени ядки или гранола / по избор
8 с.л. малини
8 с.л. натрошен шоколад
За декорация: 8 листа прясна мента
Начин на приготвяне:
За първия слой крем:
Разбиваме сметаната с миксер, докато се образуват твърди връхчета, след това в нея добавяме и 2 с.л. пудра захар.
В отделна купа разбиваме до гладкост Philadelphia Light с ⅓ ч.ч. пудра захар, после добавяме ванилията. Разбъркваме с пюрето от малини, докато се смесят напълно и внимателно добавяме към битата сметана.
За втория слой крем:
С миксер разбъркваме Philadelphia Light с киселото мляко и ванилията до гладкост. После добавяме пудрата захар и отново разбиваме.
След като имаме двата слоя крем идва ред на сглобяването на десерта. Разпределяме равномерно в 8 стъклени чаши първия слой крем. После добавяме по 1½ с.л. овесени ядки, ½ с.л. малини и ½ с.л. натрошен шоколад. Отгоре изсипваме втория слой крем, като отново равномерно разпределяме в осемте чаши и накрая добавяме по ½ с.л. овесени ядки ½ с.л. малини и ½ с.л. натрошен шоколад. По избор можем да декорираме всяка една от чашите с листа от прясна мента.
Прибираме в хладилник за поне 1 час и сервираме парфето студено.