Чийзкейк с тиква и Philadelphia

Philadelphia пълнеж:
300 г Philadelphia Original
300 г мляко
100 г захар
2 яйца
2 с.л. царевично нишесте
(без оцветители и овкусители)
1 пакет ванилова захар

За тиквения пълнеж:
600 г печена тиква (изпечена под фолио с малко вода)
100 г захар
2 яйца
2 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. канела
Щипка индийско орехче

За заливка:
100 г печена тиква
30 г захар
2 яйца
100 г 20% заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 180°C с вентилатор.
Разбиваме с миксер всички съставки за Philadelphia крема до получаването на хомогенна смес. В друг съд разбиваме всички съставки за тиквения пълнеж. Отделяме 100 г от тиквеното пюре за заливката. Philadelphia Original пълнежа и тиквения пълнеж трябва да имат еднаква гъстота, за да се получи красива спирала.
В кръгла форма с подвижни стени, застиламе хартия за печене, а стените намазваме с олио. Започваме да слагаме по една лъжичка от всяка смес в центъра на формата за печене, като редуваме тиквен и Philadelphia пълнеж. Леко разтръскваме съда след всяка лъжица и се стремим всяко слагане на смес да е в центъра.

Печем 40 минути в загрялата фурна. Междувременно приготвяме заливката като разбиваме с миксер всичките съставки.

Заливаме чийзкейка със заливката, изравняваме и връщаме във фурната за още 20 минути. Изключваме фурната и открехваме вратата, без да я отваряме напълно. След 10 мин отваряме вратата изцяло, но оставяме сладкиша във все още топлата фурна. След още 10 минути, го изваждаме на плота. Изчакваме да се охлади до стайна температура и го прибираме в хладилника за поне 2 часа или за през нощта.