Необходими продукти:
250 г овесени бисквити
80 г масло
500 г Philadelphia Original
¾ ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. сметана
¼ ч.ч. лимонов сок
3 с.л. желатин, разтворен в ¼ ч.ч. вряла вода
1 ч.л. ванилов екстракт
Десетина сурови смокини
Сладко от смокини
Начин на приготвяне:
Напръскваме с мазнина 20 см форма за торта с подвижни стени и покриваме дъното с хартия за печене.
Натрошаваме бисквитите в кухненски робот, докато ги наситним максимално и ги изсипваме в средно голяма купа. Разтопяваме маслото и го разбъркваме с бисквитите, докато го поемат напълно. Изсипваме сместа във формата и притискаме с дъното на чаша, за да получим плътна основа за чийзкейка, след това прибираме в хладилник.
С миксер разбиваме Philadelphia Original и захарта за около 2-3 минути до гладкост, после добавяме сметаната, лимоновия сок, желатина и ванилията и бъркаме за още няколко минути, докато съставките се смесят напълно. Изсипваме сместа върху основата, заглаждаме я с шпатула и я прибираме в хладилник за поне 3 часа.
За сервирането измиваме, подсушаваме и нарязваме смокините. Нареждаме ги върху чийзкейка, а върху тях слагаме обилно от сладкото.
Сервираме и се наслаждаваме!