Вариации на парфе в чашка

Необходими продукти за 10 порции:
За крема:
450 г Philadelphia Original
90 г пудра захар
1 ч.ч. ванилов екстракт
160 мл бита сметана (мин. 35% масленост)

Начин на приготвяне:
За крема:

Изсипваме Philadelphia Original в купа и разбиваме с миксер. Добавяме пудрата захар, ваниловия екстракт и смесваме, докато всички съставки се комбинират добре. След като сме смесили добре всички съставки, ги оставяме настрана.

В друга купа разбиваме сметаната, докато започнат да се образуват меки връхчета, а накрая добавяме и сместа с Philadelphia, като внимателно разбъркваме всичко с шпатула.

За поднасянето:
Нашите вариации на парфе в чашка включват:

1) Парфе с праскови и бишкоти – нарязваме няколко парчета праскови и ги смесваме с готовия крем. Декорираме с парчета праскова и натрошени бишкоти. Завършваме нашия чуден десерт с прясна мента.

2) Парфе с киви и гранола – нарязваме няколко парчета киви и ги смесваме с готовия крем. Декорираме с парчета киви, гранола и пресни листа мента.

3) Парфе с ягоди и бисквитки Oreo – нарязваме няколко ягоди и ги смесваме с готовия крем. Декорираме с няколко парчета ягоди, цели и натроешени бисквити Oreo, както и с няколко листа мента за допълнителна свежест.

4) Парфе с боровинки и натрошени бисквити – добавяме няколко боровинки към готовия крем и ги смесваме добре. Декорираме с един слой от бисквитите, шепа пресни боровинки и мента.