Необходими продукти:
За блата:
120 г брашно
100 г захар
20 г черен шоколад
1 яйце
70 г масло
1 с.л. какао
За крема:
250 г Philadelphia Original XL
50 г краве масло
50 г пудра захар
200 г бял шоколад
За бялата глазура:
75 г Philadelphia Original XL
75 мл течна сметана 30%
1 ч.л. ванилия екстракт
50 г пудра захар
За шоколадовата глазура:
100 г Philadelphia Milka
100 мл течна сметана 30%
1 ч.л. ванилия екстракт
Начин на приготвяне:
За блата:
Маслото се разбива със захарта и се добавя яйцето. Бърка се до получаване на пухкава смес. Внимава се да не се пресече маслото от прекалено бъркане. Трябва да е леко и пухкаво, а не на шупли. Добавят се брашното и какаото.
Тестото се прехвърля в тава с падащо дъно. Блатът се пече около 20 минути на предварително загрята на 180°C фурна. Проверява се с клечка. Готовият блат се оставя да изстине 30 минути на стайна температура и после 10 минути във фризера. След това внимателно се разделя на две части.
За крема:
Разбиват се Philadelphia Original XL с разтопеното ─ и двете на стайна температура, за да не се пресече сместа. Добавят се разтопения и леко охладен бял шоколад и пудрата захар.
Кремът се нанася върху основата от блата и се покрива с втория блат. Тортата се връща във фризера за още 1 час да стегне добре.
За глазурата:
В две отделни купи се смесват съставките, както са групирани. Бъркат се до получаване на фин и стегнат крем.
С помощта на сладкарска метална шпатула се нанасят двата вида глазура. Тортата се оставя поне 6 часа в хладилник, преди да бъде сервирана.