Печен коледен чийзкейк с Philadelphia

Необходими продукти: 
За блата: 
340 г обикновени бисквити
2 яйца
120 г краве масло
100 мл ликьор

За крема:
2 яйца
175 г захар
50 г царевично нишесте
кората на един портокал
1 ванилия
850 г Philadelphia Original
250 г бита сметана
150 г бял шоколад

Начин на приготвяне:
За блата:
Бисквитите се блендират и се смесват с разбитите яйца и маслото. Накрая към сместа се прибавя ароматен ликьор и тестото се омесва. 

В кръгла тава с диаметър около 26 см се разстила сместа за блата, като стените се облепват, оставяйки поне 2 см свободно пространство от ръба на тавата. 

За крема:
В дълбока купа се разбиват яйцата, захарта и нишестето до образуването на пухкава еднородна смес. Към тях постепенно се добавят настърганата кора на портокала, ванилията, Philadelphia Original и битата сметана. Всичко се добавя, без да се прекъсва процеса на разбиване. Най-накрая в крема се прибавя и предварително разтопения и охладен бял шоколад.

Кремът се изсипва върху готовата основа. 

Чийзкейкът се пече 35 минути в предварително загрята на 160°C фурна, след което се изважда за 10 минути извън фурната и обратно се връща за 4-5 минути при температура 220°C.

Готовият чийзкейк се оставя да стегне за няколко часа в хладилник. Декорира се с вкус и въображение.