Необходими продукти:
300 г бяло брашно
1 ½ ч.л. бакпулвер
½ ч.л. сода за хляб
4 с.л. какао
щипка сол
250 г захар
400 г кисело мляко
120 г олио
500 г течна сладкарска сметана
200 г Philadelphia Original
сладко по избор
Начин на приготвяне:
Фурната се загрява на 180°С. Дъното и стените на формата за тортата се покриват с хартия за печене.
Всички сухи съставки се смесват в купа, след което се добавят и мокрите съставки, като сместа се разбърква с шпатула. Сместа се изсипва във формата за печене и се изравнява добре.
Блатът се пече в предварително загрята на 180°С (на средно ниво, без вентилатор) за около 35-45 минути. С помощта на дървена клечка се проверява за готовност.
Готовият блат се изважда от формата и се оставя да се охлади върху решетка за около 40 минути, преди да се нареже.
Частта, която се е надула по време на печенето се изрязва, за да се изравни тортата. Блатът се реже на три еднакво дебели блата.
С помощта на миксер се разбива сметаната. Към нея се прибавя Philadelphia Original. Разбърква се внимателно и по желание се добавя пудра захар или сладко по избор.
В подходяща чиния се поставя първият блат. Намазва се с ⅓ от разбитата сметана. Слоят сметана трябва да е еднакво дебел за всеки ред.
Останалият крем се разделя наполовина, като към едната част се прибавя сладкарска боя или сладко, така че кремът да добие лек розов цвят. Тортата се поръсва със захарна декорация.