Коледна торта с червени боровинки

Необходими продукти:
За тортата:
1 ч.ч. меко солено масло
2 ч.ч. захар
4 големи яйца
2 с.л. настъргана портокалова кора от 1 портокал
3 ч.ч. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела на прах
½ ч.л. сол
½ ч.л. сода за хляб
1 ½ ч.ч. бътърмилк
1 ¼ ч.ч. едронарязани пресни или замразени боровинки
2 с.л. ванилов екстракт

За портокаловия крем:
1 ч.ч. меко солено масло
1 опаковка Philadelphia Original
¼ ч.л. сол
1 пакет пудра захар
2 с.л. пресен портокалов сок (сока на 1 портокал)
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. пълномаслено мляко, ако е необходимо

Декорация по избор:
Пресен розмарин
Портокалови резенчета
Пресни или захаросани боровинки

Начин на приготвяне:
Стъпка 1: Подготвяме блатовете на тортата, като загреем фурната на 180°С. Разбиваме маслото с миксер на средна скорост, докато се получи кремообразна смес. Постепенно добавяме захарта, като разбиваме, докато сместа стане светла и пухкава. Добавяме яйцата едно по едно, а след това добавяме и портокаловата кора, докато всички съставки се смесят добре. Оставяме настрани.

Стъпка 2: Разбиваме брашното, бакпулвера, канелата, солта и содата за хляб в средна по големина купа, докато се смесят добре. Добавяме сухата смес към маслената, след това прибавяме и бътърмилка. Важно е да стартираме и да завършим смесването на съставките със сухата смес. Разбиваме на ниска скорост, докато всички съставки се смесят добре. Прибавяме боровинките и ванилията.

Стъпка 3: Покриваме 3 кръгли форми за торта със спрей за печене. Постиламе дъното на тавите с хартия за печене и леко напръскваме със спрей за печене. Разпределяме тестото равномерно между тавите. Изпичаме два блата на решетката, която се намира по средата на фурната, както и един блат на по-долна решетка в предварително загрята фурна. Оставяме да изстине за 10 минути. Вадим блатовете от тавите и ги оставяме да изстинат напълно за около 1 час.

Стъпка 4: За да приготвим портокаловия маслен крем, разбиваме маслото, Philadelphia-та и солта, докато се получи кремообразна смес. Постепенно добавяме пудрата захар, редувайки с портокалов сок, като разбиваме на ниска скорост, докато сместа стане гладка. Разбиваме ванилията.

Стъпка 5: Сглобяване на тортата: Поставяме един блат от тортата върху поднос или поставка за торта и прибавяме от портокаловия крем. Повтаряме, докато не свършат блатовете и крема. Декорирайме с пресен розмарин, боровинки и портокалови резенчета по желание.