Коледно руло с джинджифил и Philadelphia

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 1 час и 15 минути + охлаждане
Порции: 8-10

За тестото:
3 яйца
80 г фина бяла захар
50 г брашно
25 г какао
2 ч.л. смляно кафе
1 с.л. прясно мляко

За пълнежа и декорацията:
100 г запечени орехи пекан
50 г фина захар
150 г меко масло
½ ч.л. сироп от консервирания джинджифил
3-4 с.л. нарязан на дребно консервиран джинджифил
150 г пудра захар
1 опаковка Philadelphia Original XL

Начин на приготвяне:
В купа слагаме яйцата и захарта и разбиваме за 10 минути до пухкава светложълта смес.
Добавяме пресятото брашно с какаото и кафето, и прясното мляко и разбъркваме внимателно с шпатула, за да запазим въздуха в сместа. Изсипваме в покрита с хартия тава с размери приблизително 25х37 см и печем 10-12 минути в предварително загрята до 180°C фурна. Охлаждаме за 2-3 минути и обръщаме блата върху кърпа поръсена с пудра захар. Навиваме на руло и охлаждаме.
В малка касерола слагаме захарта и водата и готвим до получаването на светъл карамел. Добавяме 30 г от нарязаните орехи, разбъркваме и изсипваме в малка тавичка покрита с хартия. Охлаждаме и начупваме на парчета.
В голяма купа слагаме маслото за крема добавяме сиропа от джинджифил и захарта и разбиваме. Прибавяме Philadelphia Original XL и разбиваме отново.

Отделяме ¼ от крема, останалият нанасяме върху ¾ от блата, поръсваме с останалите орехи и джинджифила и навиваме. Прибираме за около час в хладилник, докато крема стегне.
Поръсваме рулото с какао, гарнираме с останалия крем и добавяме парчета пралина.