Необходими съставки:
За блата:
400 г обикновени бисквити
3 с.л. какао
3-4 с.л. пудра захар
240 мл прясно мляко
За крема:
300 г Philadelphia Milka
4 с.л. пудра захар
За глазурата:
40 гр масло
100 гр тъмен шоколад (40-50%)
1 яйце
100 гр пудра захар
За шоколадовата глазура:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте яйцето със захарта и смесете с шоколадовата смес. Разбъркайте, докато получите еднородна смес.
Начин на приготвяне:
Смелете бисквитите в кухненски робот, докато станат на трохи. Изсипете в подходяща купа и добавете: какаото, пудрата захар и разбъркайте добре. На части започнете да добавяте прясното мляко и месете, докато се получи какаово тесто.
Върху плот поставете голямо парче прозрачно фолио и сложете там готовото тесто. Разточете с помощта на точилка, така че да се получи правоъгълник. В отделна купа разбъркайте крема сиренето с пудрата захар, и разбъркайте. Разпределете получения крем върху какаовия блат и след това внимателно навийте на руло.
Увийте със стреч фолио и приберете в хладилник за няколко часа или за цяла нощ. Украсете за повече коледно настроение и се насладете на невероятния вкус!