Коледна торта Червено кадифе

Необходими продукти:

За блатовете:
300 мл растително олио
500 г брашно
2 с.л. какао на прах
4 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. сода
560 г светлокафява мека захар
1 ч.л. фина сол
400 мл бътърмилк
4 с.л. екстракт от ванилия
30 мл червена сладкарска боя
4 големи яйца

За глазурата:
250 г леко осолено масло на стайна температура
750 г пудра захар
350 г Philadelphia Original
1 ч.л. екстракт от ванилия

Начин на приготвяне:

Стъпка 1: Загрейте фурната до 180°C. Намажете с олио основата и стените на две форми за кекс с размери 20 см, на дъното поставете хартия за печене.

Стъпка 2: В купа смесете половината брашно, какао, бакпулвер, сода, захар и сол, и разбъркайте добре.

Стъпка 3: Смесете половината от бътърмилка, олиото, екстракта от ванилия, боята и 100 мл вода, а след това добавете 2 яйца и разбийте добре. Добавете мокрите съставки към сухите и разбийте, докато се смесят добре. Разпределете сместа за кекс равномерно в двете форми и печете 25-30 минути. След като блатовете са готови, ги охладете за 10 минути, след това ги обърнете върху решетка, отлепете хартията за печене и оставете настрани да изстинат.

Стъпка 4: Повторете първа и втора стъпка с останалите съставки, така че да имате общо четири блата.

Стъпка 5: За да направите глазурата, сложете маслото в голяма купа и добавете половината пудра захар, разбийте с миксер до гладкост. Добавете крема сиренето и ванилията, останалата пудра захар, отново пасирайте заедно, след което разбийте още веднъж с миксера.

Стъпка 6: За да започнете да сглобявате тортата, сложете един от блатовете върху поставка за торта и добавете малка част от сместа с крема сиренето. Използвайте приблизително половината от сместа, за да подредите останалите блатове нагоре, като разпределите щедро количество между всеки слой. Останалата част от сместа използвайте, за да покриете външната част на вашата торта Червено кадифе.

По желание декорирайте с джинджифилово човече, ядливо бастунче или други коледни елементи.